SCHENKINGEN NIEUWS ONTSTAAN CONTACT

Onderwijs

Programma's voor het onderwijs

De programma’s die Collectie Oldebroek4045 en omstreken aanbiedt voor het onderwijs, sluiten aan bij de kerndoelen van het basis- en voortgezet onderwijs.

Verhalend, interactief, activerend en reflecterend, koppeling van de geschiedenis aan de actualiteit en de dagelijkse leefomgeving van de leerlingen.

Competenties: jezelf zien in het heden vanuit het verleden naar de toekomst. Je verplaatsen in anderen, empathie, eigen omgeving en historie kennen.

Basis onderwijs

Collectie Oldebroek4045 en omstreken biedt een programma voor het basisonderwijs voor de groepen 7 of 8. Het programma bestaat uit twee onderdelen waarbij de groep wordt opgedeeld als deze groter is dan 20 leerlingen.

Één onderdeel wordt behandeld nabij de locatie waar in de Tweede Wereldoorlog het distributiekantoor was. Hier leren de leerlingen omgaan met persoonsbewijzen, stamkaarten en bonnen, maar ook hoe het in de oorlog werkte met het halen van de bonnen en het kopen van producten.

Het andere onderdeel is in het museum van de Collectie Oldebroek4045 en omstreken. Hier krijgen de leerlingen een filmpje te zien, kunnen ze werken met een veldtelefoon, in een jeep zitten, maar ook onderling het hebben over het maken van keuzes in de oorlog. Ook kunnen ze natuurlijk allerlei voorwerpen zien uit de periode 40-45.

Voortgezet onderwijs

Collectie Oldebroek4045 en omstreken biedt een programma voor het voortgezet onderwijs, de groepen 1 of 2. In overleg met de leerkracht wordt het programma samengesteld en kan bestaan uit twee onderdelen waarbij de groep wordt opgedeeld als deze groter is dan 18 leerlingen.

Één onderdeel wordt behandeld nabij de locatie waar in de Tweede Wereldoorlog het distributiekantoor was. Hier leren ze omgaan met persoonsbewijzen, stamkaarten en bonnen, maar ook hoe het in de oorlog werkte met het halen van de bonnen en het kopen van producten.

Het andere onderdeel is in het museum van de Collectie Oldebroek4045 en omstreken. Hier krijgt ze een korte film te zien, kunnen ze proberen hoe een veldtelefoon centrale werkt, voelen hoe het is om in een jeep te zitten, maar ook onderling het hebben over het maken van keuzes in de oorlog. Ook kunnen ze collectie zien uit de periode 40-45. Daarnaast kan een fietstocht langs verschillende monumenten worden gemaakt.

Schoolklassen kunnen zich aanmelden via >> Reizen in de tijd, of via de gegevens hieronder.

Contact

Email
Stuur een email
Telefoon
06 - 125 50 415
Adres
Hortensiastraat 7, 8091 VB Wezep
© Copyright Oldebroek4045